Psychologie

Permanente Vormingen voor psychiaters, artsen, psychologen, psychotherapeuten en hulpverleners om up-to-date te blijven en/of te verdiepen in de menselijke psyche. Al onze Permanente Vormingen worden gegeven door deskundigen in hun vakgebied.

De Kracht van Tekentaal

“(kinder)tekeningen … beeldtaal van het onderbewuste”

Onze psychische organisatie, waar gevoelens, ideeën en acties ontstaan, is onophoudelijk in beweging. Een momentopname daarvan zal door te tekenen in een beeld vastgelegd worden. Een tekening is namelijk de symboliek van wat er op het onbewuste niveau afspeelt (ieders unieke persoonlijke beeldtaal). Tekeningen van zowel kinderen, jongeren als volwassenen geven informatie die deels uit het bewuste brein komen alsook uit het onbewuste beeldreservoir, waar al onze herinneringen gestockeerd zijn.

Verslavingscounseling

“Het gekaapte brein”

Verslavingen komen in elke tijdsperiode en op elke plaats voor. Het zijn grote problemen, die met de menselijke natuur verbonden lijken te zijn. Dat bijna 20% van de Belgen ooit met verslaving te kampen krijgt, bewijst dat het probleem groot is. Het is erg lastig om van een verslaving af te komen. Beter worden doe je door slimmer te worden dan het verslavingsmechanisme, niet door sterker te willen zijn dan het product. Daarom kan dit probleem vaak niet zelfstandig opgelost worden en heeft men professionele hulp nodig.

Psychologische Begeleiding bij Kinderen en Jongeren met Gehoorproblemen

Kinderen zijn voor het leren van hun taal en spraak aangewezen op de directe communicatie met ouders, broers en zussen en andere naaste personen. Voor kinderen met gehoorproblemen verloopt dit proces moeilijker.

Opleiding: Psychodrama

Psychodrama, zoals het ontwikkeld is door Jacob Moreno, is in de eerste plaats een zienswijze op menselijk gedrag. Uitgangspunt daarbij is dat mensen zich willen verwezenlijken binnen de context van hun situatie. Dat wil zeggen: mensen passen zich niet domweg aan, maar vragen zich af wat zinvol is.

Contact

info@gc-lab.be

0468 43 99 11

maatschappelijke zetel:
Molenstraat 280 – 2490 Balen

kantoren:
Streekweg 2 – 2490 Balen.

Nieuwsbrief

FalconGroupInt_2Regels

Wij trachten jou de best mogelijke begeleiding aan te bieden. Indien er ondanks onze inspanningen alsnog een tekortkoming is dan kan je ons hiervan op de hoogte brengen: klachtenmelding@falcontwin.be.

Game Changers Lab is een afdeling van Falcontwin BVBA

Bezoek onze website voor al onze juridische gegevens

logo_grijs

People who make the difference!

logo bemiddeling

Op zoek naar bemiddeling?